Something different.

Hier is een geweldige mogelijkheid om een werkend Casa Rural te verkrijgen.

Deze knusse B&B, een natuurstenen, granieten gebouw met dikke muren is prachtig gerestaureerd met authentieke details, de sfeer van weleer met het comfort van vandaag. Het heeft alle licenties en is volledig operationeel.
Het huis heeft 6 gastenkamers allen met badkamer. Daarbij een grote eetkamer met houtkachel die in een originele inloop-open-haard staat (zg Lareira). Er zijn verscheidene algemene ruimten. Op de bovenverdieping een vide met gezellig zitje met bank. Beneden een salon met zithoek en TV plus een aparte leeshoek. Natuurlijk is er een volledig ingerichte keuken, waar de eigenaar de maaltijden kan bereiden. Er is een apart deel voor de eigenaars ook met badkamer. Deze kamer is NIET geschikt voor een familie.
Alle kamers, behalve de kamer van de eigenaar, zijn gemeubileerd. Bij de koop zit ook inbegrepen glaswerk, servies, bed- en badlinnen, meubels in de algemene ruimten, witgoed plus keukeninrichting en tuingereedschap.
Naast de ingang een balkon met antieke houten bank, met zicht op de vallei, de tuin met terras en de wijnterrassen aan de andere kant van de rivier.
Het terrein beslaat ca 2600m2 met veel fruitbomen, appel, peer, pruimen, kersen, kweepeer, dadels en daarnaast veel kastanjebomen, een aantal walnootbomen en hazelnootstruiken.
Het hele terrein bestaat uit steile terrassen (gradiënt van ongeveer 17%), met daardoor een spectaculair uitzicht over de vallei. Eén deel van het land is opgedeeld in vier zones, één daarvan wordt momenteel gebruik als tuin voor de gasten. Een ander deel is de ´privétuin met veel kruiden. Er is ook een ruimte gewijd aan het kweken van groenten, die zijn eigen waterbron heeft. Voor het huis ligt de parking die plaats biedt voor 6 auto's.

Toeristen Faciliteiten:

Gesitueerd in het historische gebied, bekend als de Ribeira Sacra, zult u ontdekken dat de directe omgeving veel te bieden heeft aan uw gasten. Naast het prachtige natuurschoon van het gebied is het ook een algemeen bekend wijngebied en staat het bekend om de Romaanse architectuur, the B&B staat naast een 12e eeuwse kerk.
De Ribeira Sacra is al een beschermd gebied en men hoopt dat het gebied op de Werelderfgoedlijst komt.
Er zijn veel wandelroutes, één daarvan start in Santo Estevo en loopt langs het huis. Op de twee rivieren (Sil en Miño) bestaat de mogelijkheid voor watersport, boottrips en vissen.
Voorzieningen dichtbij Casa Santo Estevo omvatten natuurlijk een gezondheidscentrum, banken en supermarkten en zijn allemaal een paar minuten rijden met de auto. Brood wordt 6x per week bezorgd.

Approximate Dimensions

  Slaapkamers: 9.75m2 tussen 16.91m2
  Ensuite badkamers tussen 2.74 and 4.66 m2
  Gemeenschappelijke ruimtes in totaal: 48.43m2
  Prive-ruimte (inclusief badkamer): 21.30m2
  Wasruimte: 3.30m2
  Keuken: 13.50m2

  Bijzonderheden:

  Centrale verwarming op gas plus een houtkachel in de eetkamer.
  Eigen watervoorziening.
  Er is een sceptic tank.
  Electriciteit is recent gecertificeerd, dit is wettelijk verplicht.
  Brandblussers en noodverlichting.
  Internet, wifi en telefoonansluiting aanwezig.
  S.L. (Spaanse BV) en website domain.
  Volledig operationeel met alle vergunningen.
  Goed onderhouden.

  Oppervlakten:

  Woonoppervlakte: ±3902
  Perceeloppervlakte: ±2380m2