Back to the index ...
Het Huis Ons huis...

CASA SANTO ESTEVO is een pension in een 5 huizen ‘groot’ gehucht en onderdeel van het netwerk Turismo Rural de Galicia, uitgevoerd door Turgalicia. Het huis ligt naast de 12e eeuwse Romaanse kerk ‘Santo Estevo de Ribas de Miño’.  

Beelden uit het programma
"Desde Galicia para el Mundo"

Casa Santo Estevo

Casa Santo Estevo

Chiminara

Diner

Huis..Casa Santo Estevo

Deze honderd jaar oude boerenwoning, een voorbeeld van de gangbare architectuur van die tijd, is gerenoveerd met maximaal respect voor het originele uiterlijk, waarbij een gezellig interieur gecreëerd is met alle comfort voor onze gasten.

Het huis heeft 6 compleet ingerichte tweepersoons kamers met eigen aparte badkamer en verwarming. Het huis wordt gedeeld door ons en onze gasten. We verhuren dus wel per kamer, maar niet het hele huis.

U kunt de foto’s vergroten door erop te klikken......

Eén van de 6 slaapkamersSmaakool gemeubileerdEén van de badkamers

We hebben de unieke vormgeving van het huis gebruikt om gezellige hoekjes in het huis te creëren, waar u geheel tot rust kunt komen.

De salonde videDe Lareira (open haard)

In de eetkamer kunt u genieten van uw smakelijke diner en de uitstekende lokale wijnen naast een tradionele “lareirá”. Een lareirá is een grote open haard, die vroeger gebruikt werd als keuken.
De Lareira (open haard)

U begint uw dag met een compleet ontbijt dat u genoeg energie geeft voor een dagtrip of excursie naar de schatten van de 'Ribeira Sacra', er is voor elk wat wils.

Dichtbij het huis kunt u, vanaf ons particulier terrein, genieten van prachtige uitzichten over de terrashellingen van de rivier de Miño. Onze tuin wordt omgeven door een beschermd gebied en gedomineerd door de indrukwekkende 12e eeuwse kerk de ‘Santo Estevo de Ribas de Miño’.

U kunt CASA SANTO ESTEVO eenvoudig bereiken door ofwel een voetpad vanaf de kerk dan wel per auto naar het kleine, privé parkeerterrein bij de ingang tot het huis.

Eén mistige ochtend door Irene Verduin

Bekijk onze prijzen, Hier kunt u reserveren voor een ontspannen verblijf.